Talk: Chocola, palmolie & de wereld ver weg

Op 3 februari 2019 geef ik een TALK tijdens een minisymposium ter gelegenheid van de lancering van de thriller Onder Invloed van auteur Tamara Onos. Alle sprekers en elementen zijn verbonden door het boek Onder Invloed.

Onder invloed

Wanneer een visser in een Gelders natuurgebied verdrinkt, wijt de politie dit aan dronkenschap. Renske Nijland gelooft hier niets van. Als expert gevaarlijke stoffen is zij ervan overtuigd dat iets of iemand het slachtoffer heeft bedwelmd. Met de dood tot gevolg. Ze bijt zich vast in het mysterie, maar kan niet voorkomen dat ze haar kinderen daarbij ongewild in levensgevaar brengt.

Tamara Onos

Tamara Onos (1972) is moeder van drie zonen. Zij woont in het Gelderse Ellecom en is fulltime werkzaam binnen haar eigen bedrijf. 

Als arboprofessional (arbeidshygiënist en hogere veiligheidskundige) adviseert zij bedrijven over het verbeteren van arbeidsomstandigheden. Het zwaartepunt ligt daarbij op blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Door haar werk komt zij in allerlei bedrijven, ziet ze hoe dingen gemaakt worden en hoort ze de verhalen van ondernemers en werknemers. Haar beeldende schrijfstijl maakt het mogelijk om deze mooie aspecten van het werk over te brengen. Tegelijkertijd kan zij al schrijvend aandacht vragen voor de problemen die kunnen ontstaan op het gebied van veiligheid en gezondheid. Problemen die ervoor zorgen dat het niet vanzelfsprekend is dat mensen aan het eind van de dag gezond en ongeschonden naar huis gaan.

De pracht en problemen van werk vormen de rode draad in haar columns en blogs. Ook in haar debuutthriller Onder Invloed zijn haar kennis en ervaringen als arboprofessional verweven. 

Bibliografie
Onder Invloed (maart 2019, LetterRijn)
Blogs over de pracht en problemen van werk (www.tamaraonos.nl)
Columnist in het vakblad Arbo (Vakmedianet)

Leesclubs

Er zijn twee leesclubs Onder Invloed waar je je voor kunt inschrijven.

THRILLERS & MORE
Aanmelden

VROUWENTHRILLERS
Aanmelden binnenkort via

Meer info

3 FEBRUARI 2019 15:00 UUR

DE BOECOP DIEPESTEEG 1 DE STEEG

TOEGANG GRATIS

AANMELDEN VIA INFO@LETTERRIJN.NL

De thriller Onder invloed is in de voorverkoop verkrijgbaar bij LetterRijn. Zodra het boek gelanceerd is, ontvang je deze gesigneerd per post.

Meer info: https://tamaraonos.nl/thriller-onder-invloed/